PCM-huis-e1409572889943

Process Communication Model (PCM®)

Het Process Communication Model is een observatie- en communicatiemodel dat in Amerika al ruim 30 jaar succesvol wordt toegepast bij o.a. samenwerking, leidinggeven, coaching, klantrelaties, trainingen.

Grondlegger PCM®

De grondlegger is Dr. Taibi Kahler. Samenwerking tussen Kahler en McGuire (NASA) mondde uit in een onderzoeks investering en de ontwikkeling van PCM®. De oorsprong van het model ligt in de jaren zeventig en in de Transactionele Analyse.

PCM® persoonlijkheidsmodel

PCM® is een persoonlijkheidsmodel en elk mens heeft kenmerken van zes duidelijk herkenbare persoonlijkheidstypen. Er is geen persoonlijkheidstype beter dan het andere. Ieder van ons heeft een combinatie van deze zes persoonlijkheidstypen en heeft de karakteristieken van elk persoonlijkheidstype. De opbouw, intensiteit en volgorde is per persoon verschillend; iedereen heeft zijn eigen ‘persoonlijkheidshuis’.

Afhankelijk van combinaties zien we karaktertrekken, percepties, motivaties, communicatiestijlen, behoeften en voorspelbaar en zichtbaar STRESS gedrag.

PCM® voor teams

Verschillen bepalen enerzijds de kwaliteit van een team en zijn anderzijds ook vaan de oorzaak van miscommunicatie en conflicten. Het begrijpen van en kunnen omgaan met deze gedragspatronen verbetert de kwaliteit van zowel ons zakelijk als ons privé leven.

Voor wie is PCM®?

PCM® wordt toegepast in allerlei functies binnen onderwijs, gezondheidszorg, door managers en ondernemers, door coaches en adviseurs, door sales professionals en marketeers. PCM® is breed toepasbaar en biedt talloze mogelijkheden om verschillende competenties binnen organisaties te ontwikkelen.

Waarom PCM® gebruiken?

Wanneer u inzicht wilt in stijlen van communiceren en de daarbij horende stresspatronen biedt PCM® concrete handvatten. Eye For Change begeleidt tijdens dit proces.

PCM® gerelateerde producten en diensten:

Neem contact op met Eye for Change